Roland Mullie en Lieve Benoit

Bewoners sinds februari 2021, genieten van elke dag.

We wonen hier toch zo graag!


Lieve en Roland leerden mekaar kennen tijdens hun studententijd in Leuven. Na hun studies volgde Lieve, die afkomstig is uit Tervuren, haar man naar het verre West-Vlaanderen. In Harelbeke bouwden ze een warme thuis voor hun drie kinderen en beleefden er vele gelukkige jaren.

Maar toen Lieve haar schouder brak en na een lange revalidatie terug thuis kwam, bleek daar blijven wonen niet vanzelfsprekend.

Roland: “Ik stond niet te springen om te verhuizen en al zeker niet naar een appartement. Maar plots heb ik dan toch de klik gemaakt en daar heb ik nog geen spijt van gehad.

We hebben bewust voor een assistentiewoning gekozen. Als vrijwilliger in WZC ’t Hoge waren we al vertrouwd met het concept en kenden we de meerwaarde. Bovendien waren de zorg en ondersteuning voor Lieve cruciaal.


Eerst zijn we naar De Wijngaard gaan kijken. Heel mooie flats, maar te klein voor ons. Ik wilde zeker twee kamers hebben zodat ik mijn bureau kon behouden. Mijn boeken en mijn computer zijn mijn lang leven… We hadden geluk dat er vrij kort na onze aanvraag in De Houtmarkt een grote flat vrijkwam en we hebben dan ook niet geaarzeld. Vlak voor de eerste coronagolf zijn we verhuisd.

Vrijheid en veiligheid zijn hier perfect in evenwicht. Midden in het centrum wonen is een enorm voordeel, je bent overal dichtbij. Maar mijn auto kan ik ook niet missen hoor. Ik huur een eigen parkeerplaats in de ondergrondse parking hier, heel makkelijk.

Ook de flat zelf is prachtig. We hebben een schitterend zicht op de stad en alle comfort is aanwezig. Ja, ik mag wel zeggen dat we hier alles hebben wat we willen.


Lieve: "Het meest deugddoende is misschien nog het contact met de andere bewoners. Wij zijn allebei sociale en geëngageerde mensen en hier vinden we gelijkgestemden. Elke middag eten we samen in de bistro en maken we een praatje bij de koffie. Ook de activiteiten zijn absoluut een meerwaarde. Af en toe een workshop of een interessante lezing, een uitstap of zondags aperitief… Nu corona op z’n retour is, kunnen we het des meer appreciëren.

Ja, ik mag wel zeggen dat we van ieder moment genieten. Elke dag lijkt nu wel vakantie!"


Ook leven gelijk God in Frankrijk? Kom gerust eens langs!